Sessies in een Yoga Studio

Deeprelax Yoga Nidra in Amsterdam


Volg een les of boek een privé sessie

Ik bied Deeprelax Yoga Nidra lessen op 2 yogascholen in Amsterdam aan. Ook heb ik een fijne eigen locatie aan de Amstel. Daarnaast is het mogelijk om een privé sessie aan de Amstel of bij mij thuis te boeken, scrol hiervoor verder omlaag. Deeprelax Yoga Nidra leent zich hier uitstekend voor. Extra luxe en comfortabel ontspannen in een fijne omgeving, 1 op 1 of met een kleine groep vrienden of collega’s. Voor de materialen wordt gezorgd en het enige wat jij hoeft te doen is te ontspannen. Gelijk een privé sessie boeken ? Klik hier of lees verder voor informatie over de lessen en mogelijkheden.

Boek Sessie
Yoga Nidra

"Slaap van de Yogi's"


Deeprelax Techniek

Yoga Nidra betekent letterlijk “slaap van de yogi’s” en is een krachtige en diepe ontspanningsmethodiek. Een Yoga Nidra sessie staat gelijk aan ongeveer drie á vier uur slaap.

 

Yoga?

Bij het woord Yoga denk je al snel aan allerlei inspannende oefeningen en bewegingen. Bij Deeprelax Yoga Nidra echter lig je ontspannen op een matje en word je langzamerhand in een hele diepe staat van ontspanning gebracht. Een manier van ontspanning die iedereen fijn vindt.

Wat kun je verwachten:

Tijdens de beoefening van Yoga Nidra lijkt het af en toe alsof je slaapt, maar je functioneert op een dieper niveau van bewustzijn. Door middel van ontspanningsoefeningen en visualisaties zul je als deelnemer ondervinden dat je hersengolven zich tussen ‘alfa’ (meditatie) en ‘theta’ (droom) -staat begeven, waardoor je een gevoel hele diepe ontspanning kunt ervaren. In deze staat kunnen zich heel krachtige gevoelens en ervaringen manifesteren. met andere woorden: dromen terwijl we wakker zijn. Dit stelt ons in staat om bewuster te werken met het onderbewustzijn waar we kunnen werken met langbestaande overtuigingen en patronen, naast andere aspecten van onszelf.

Wat zijn de voordelen?

De algemene voordelen van Deeprelax (Yoga Nidra) zijn:

  • het helpt bij het bevorderen van een diepe ontspanning van het fysieke, mentale en emotionele lichaam, waardoor spanningen op elk niveau vrijkomen;
  • het helpt bij het verkrijgen en vrijgeven van informatie die is opgeslagen in het onderbewustzijn en draagt daardoor bij aan een betere gezondheid;
  • het kan helpen het gebrek aan slaap te herstellen (er wordt gezegd dat twintig minuten Yoga Nidra gelijk staat aan vier uur slaap)
  • het helpt de focus en de concentratie te verbeteren;
  • het helpt bij het verbeteren en vergroten van creativiteit, visualisatie en probleemoplossing
  • het verlicht stress;
  • het helpt bij het afgeven van hormonen die gepaard gaan met pijnvermindering;
  • het kan zeer helpend zijn voor mensen die met klachten als angst, depressie, slapeloosheid, PTSS en chronische pijn.

Voor wie

Deeprelax is een fijne en toegankelijke techniek voor iedereen om complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning te bereiken. Tijdens de beoefening van Deeprelax Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau. Het is een toestand tussen slapen en wakker zijn. Het is een staat van woordenloos bewustzijn, zonder gedachten, beelden, gevoelens of sensaties.

Je lichaam en geest ontspant volledig, terwijl het denken zich terugtrekt. Je kan alles even laten voor wat het is en je overgeven aan deze geleide meditatie. Ook kom je in contact met het onderbewustzijn liggend op een matje onder een warme deken.

Praktisch:

Ik begin de sessie vaak met een zittende meditatie van 5-10 minuten om even helemaal in het hier en nu te komen. Daarna neem je liggend plaats op je matje onder een dekentje. Vervolgens neem ik je 40 minuten mee op een ontspannende reis, met meerdere visualisaties, waarbij men de effecten ervaart zoals hierboven beschreven. In de meeste gevallen ontwaak je volledig ontspannen en dicht bij jezelf.

Boek Sessie
Privé sessies

Privé sessies thuis of op locatie


Ben je geïnteresseerd in Deeprelax Yoga Nidra, maar vind je een groepsles een te grote stap of niet prettig? Of ontspan je liever thuis, wanneer het jou uitkomt in je eigen vertrouwde omgeving? Dan zijn mijn privélessen vast iets voor jou! Op toegankelijke wijze maak je kennis met Yoga Nidra in combinatie met coaching afgestemd op jouw wensen.

Op verzoek kunnen privé sessies aan huis worden gedeeld met meerdere mensen (minimaal 3). De kosten hiervoor bedragen €50,- p.p.

Werkwijze

Een privé sessie in combinatie met coaching kan plaatsvinden bij mij thuis, overdag of ’s avonds. Je kunt een losse sessie boeken of gaan voor een wat langer traject. Samen kunnen we kijken naar een goede afstemming.

Een privé sessie duurt 1 tot 1,5 uur. Klik hier om een sessie aan te vragen.

Workshop

Ik geef ook regelmatig XL workshops om extra lang te ontspannen in de stad of natuur. Ook kun je met de workshops voor meer verdieping en probleemoplossing gaan. Check hier de voor de workshop agenda.

Wil je meer weten over mijn lessen, workshops of beschikbaarheid? Mail mij dan of neem telefonisch contact op!